Equips locals atenen a un pacient L’equip del Centre de Salut de Referència del districte de Koro a Mali va dur a terme una nova comissió medicoquirúrgica per operar de cataractes a les persones a les quals se’ls havia detectat aquesta malaltia ocular durant les campanyes de sensibilització i de cerca activa de casos del passat mes d’octubre.

De les 181 persones visitades, es van diagnosticar 37 casos de cataractes (16 dones i 21 homes). Lamentablement, només es van realitzar 14 operacions perquè molts d’ells no van poder arribar al centre per falta de mitjans econòmics o de desplaçament, i en gran part, per haver de vigilar els camps sembrats amenaçats per les aus granívores que podrien posar en perill els cultius de cereals.

Les operacions van ser realitzades per l’oftalmòleg del Centre de Salut de Bankas, el doctor Siaka Diakité, amb l’ajuda dels assistents mèdics en oftalmologia de Koro i de Bankas, Moussa Traoré, Krinmakan Kamissoko i Boukary Guindo i com sempre, l’equip local d’Ulls del món. Persones, amb noms i cognoms, que mereixen tot el nostre reconeixement pel treball i l’esforç que realitzen, moltes vegades en circumstàncies veritablement difícils.

El projecte Ulls de Mali 2016 está financiat per la Diputació de Vizcaya, la Fundació Girbau, l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Fundació Roviralta, la Obra social “la Caixa”, Alcon i els Laboratoris Théa.