Del 2 al 18 d’abril té lloc la segona comissió medicoquirúrgica de l’any inclosa en el programa Ulls de Mali 2008-2010. L’integren l’oftalmòloga sevillana Mariví Fernández, els oftalmòlegs locals Ousmane Touré i Moro Sidibe, els infermers instrumentistes Mariano Hernández, Carmen Lanero i Lourdes Rebollo, els dos primers també sevillans i la tercera d’origen català, i el tècnic d’equipaments Jordi Holgado i la logista Bibiana Ruberte, procedents de Barcelona.

Els professionals voluntaris d’Ulls del món atenen les persones amb deficiències visuals que van a l’Hospital de Referència de Bankass, centre situat a la província de Mopti i que la Fundació ha dotat amb una consulta i un quiròfan oftalmològic. La comissió està encapçalada per la Dra. Mariví Fernández, que disposa d’una amplia experiència com a voluntària, que l’ha portat a col·laborar en el projecte Ulls del Sàhara els últims tres anys. També estan molt vinculats a l’entitat Lourdes Rebollo (voluntària del projecte de Moçambic de 2004 a 2007), Jordi Holgado (Sàhara 2009) i Bibiana Ruberte (actual coordinadora del programa Ulls del Sàhara), mentre que Mariano Fernández i Carmen Lanero hi col·laboren per primera vegada.

La Fundació ha previst tres comissions medicoquirúrgiques per aquest any al país africà; la primera es va celebrar el mes de febrer i la tercera s’organitzarà al juny. El programa Ulls de Mali compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza i els ajuntaments de Matadepera i Sabiñánigo.