La Fundació ha seguit aportant coneixements en subespecialitats oftalmològiques als professionals sanitaris locals en el marc del projecte Ulls de Mali. Ho ha fet a través de l’organització d’una sessió per videoconferència, el dia 5 de novembre, relacionada amb el tractament de patologies de parpelles.

El curs, centrat concretament en ptosis i cirurgia de parpelles, ha anat a càrrec del Dr. Hachemi Nezzar, que ha impartit la formació des del Centre Hospitalari Universitari Clermont-Ferrand, a França, lloc en el qual exerceix com a professional del departament d’oftalmologia. La formació ha anat dirigida als oftalmòlegs i residents de l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), amb seu a Bamako, així com a d’altres professionals del sector oftalmològic del país africà.

Es tractava del tercer curs a distància que Ulls del món organitzava a Mali, després dels celebrats entorn el restinoblastoma i la oclusió vascular. El projecte Ulls de Mali compta amb el suport del Govern Basc, els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i Matadepera i Caja Navarra. L’organització del curs ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Alcon i Techno Trends.