ullsdelmon_opticaEls problemes oculars encara ho són més si s’ajunten amb problemes econòmics. D’aquí la importància de la inauguració d’aquest nou local que facilitarà l’accés a l’assistència ocular a una part de la població que, d’una altra manera, no s’ho podria permetre. El passat 26 de novembre va obrir les seves portes la primera òptica del districte de Vilankulos per atendre a persones amb deficiències visuals i pocs recursos econòmics, amb ulleres a preus molt assequibles o fins i tot sense cost, en cas d’indigència.

L’òptica, a més, realitza una doble labor social, ja que és gestionada per un grup de dones de l’associació local AMODEVI. Ulls del món els va oferir formació en diferents àrees (gestió, salut visual, coneixements tècnics i pràctics per al taller…) i la seva ajuda per realitzar el seguiment durant els primers mesos. Un pas més de la nostra Fundació per a la integració de la dona al món laboral, objectiu fonamental en la cooperació per al desenvolupament.

Aquest projecte forma part del programa d’Ulls de Moçambic, és finançat per l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament (ACCD) i compta amb la col·laboració de la Fundació Ètnia Barcelona i Essilor Sud-àfrica. Amb el seu suport hem pogut dotar al taller-òptica d’infraestructura, equipaments i materials, i divulgar la seva existència entre la població local perquè puguin beneficiar-se d’aquest nou servei d’atenció ocular.