Les iniciatives solidàries de la Fundació al País Basc segueixen consolidant-se de la mà de Munduko begiakUlls del món i els seus molts voluntaris i voluntàries que durant el mes d’octubre van participar en diferents jornades festives i reivindicatives per difondre la seva tasca i donar a conèixer les dificultats en què es troben els països més desfavorits a l’hora de tenir accés a la salut ocular.

Jornada solidària a Donostia

El 19 d’octubre, i per tercer any consecutiu, Munduko begiak va celebrar el Dia Mundial de la Visió amb una jornada solidària a Donostia en la qual es van recaptar 5.000 euros que contribuiran a tornar la visió a 60 persones dels campaments de persones refugiades sahrauís a Tindouf.

L’esdeveniment, que va comptar amb 115 participants, es va iniciar amb una visita guiada pel port de Donostia facilitada pel Museo Marítimo Vasco. A continuació, va tenir lloc un dinar solidari a la Sociedad Gastronómica Itsas Buru. El menú va ser donat per diverses empreses i el va confeccionar, com ja havia fet en ocasions anteriors, el xef Txuno Etxaniz.

Feria de Economía Alternativa y Solidaria

Aquest mateix dia també, la Fundació va estar present per primera vegada en la 6ª Feria de Economía Alternativa y Solidaria que organitza Zarauzko Solidaritate Koordinadora.

L’oftalmòleg José Ignacio Ostolaza, que ha participat en diverses de les comissions quirúrgiques a Moçambic, va estar present a l’estand de la Fundació per difondre la precària situació de la salut ocular en les zones més desfavorides d’aquest país.

També es va aprofitar per agrair al Ayuntamiento de Zarautz el suport econòmic que, per segon any consecutiu ha ofert a Ulls del món per als seus projectes a Mali i Moçambic.

Concert a Portugalete

El divendres 4 d’octubre va tenir lloc la desena edició de Música para tus Ojos al convent de les Siervas de María (Portugalete) amb un concert a càrrec de IRRI Alaia Korala i el Coro Ama Lur. Aquesta iniciativa, a més de servir per recaptar fons per als projectes d’Ulls del món, pretén conscienciar la ciutadania sobre el Dret Universal a la Visió perquè les poblacions dels països més desfavorits puguin millorar les seves oportunitats de progrés personal, professional i social.