Dr. Miguel ScalamognaEn el marc de la diplomatura de cirurgies de cataractes, tècnics oftalmòlegs internacionals van realitzar una formació de cirurgia de cataractes tècnica (SICS) dirigida a residents i oftalmòlegs, i impulsada per Ulls de Bolívia, la Facultat de Medicina i l‘Institut Nacional d’Oftalmologia de Bolívia. El projecte Ulls de Bolívia 2016 compta amb el suport de CBM, Repsol, Light for the World, Sacyr, FOAL i Técnicas Reunidas.

La formació, que va tenir una durada de dues setmanes, va ser impartida pel Dr. Miguel Scalamogna i el Dr. Luis Alberto Pereira, tots dos procedents de Paraguai, i el Dr. Carlos Móser, d’Espanya. Durant els dies que va durar la preparació també es van fer sessions de salut ocular comunitària dirigides al personal sanitari dels serveis departamentals de salut i del Ministeri de Salut.

Amb aquesta formació específica, Ulls del món va aconseguir operar a 50 persones amb escassos recursos. Una magnífica manera de retornar la visió, l’autonomia i la qualitat de vida.