noticia 1200 x 490

Ulls del món  va participar enguany al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que es va celebrar entre el 9 i el 18 d’octubre a Sitges, com a entitat beneficiària de l’esdeveniment i va estar  present a tots els actes del Festival.

La Fundació va comptar amb un espai propi al Village del Melià per conscienciar de la possibilitat d’acabar amb la ceguesa evitable. Aquest espai va permetre explicar als assistents la bona notícia: que es pot tornar la visió a persones cegues per causes prevenibles o curables. A més a més, animadors i voluntaris van repartir un gadget explicatiu, batejat com a Open-eyes. Es tracta d’unes ulleres de cartró opaques que els espectadors van posar-se a les escenes paoroses per simular que segueixen veient el film, malgrat tancaven els ulls de por. Aquestes ulleres van buscar la implicació i la col·laboració dels assistents per combatre la ceguesa evitable al tercer món. Concretament, fent un donatiu aconseguies que altres persones puguin mantenir els ulls oberts.

L’Open-eyes també va animar els assistents a fer-se autoretrats amb les ulleres i compartir-los a les xarxes socials amb l’etiqueta #ullsdelmon. D’aquesta manera van difondre l’acció i la tasca solidària d’Ulls del món, i van entrar a formar part d’un sorteig d’unes ulleres de sol, gentilesa de General Optica.

També es va emetre en primícia el nou anunci d’Ulls del món abans del passi de les pel·lícules perquè tots els espectadors fossin  conscients de la realitat de les persones que són innecessàriament cegues al tercer món i vinculin l’Open-eyes amb la Fundació.

La relació que s’estableix a Sitges entre el món audiovisual i la tasca d’Ulls del món es basa en subratllar la necessitat del sentit de la vista pels professionals del sector i la vulnerabilitat de la persones sense visió.