Els oftalmòlegs Iñaki Genua i Fabiola Eder, i les infermeres instrumentistes Izaskun Ferrer, Martxeli Seco i Susana Agra, tots ells procedents del País Basc, integren la comissió que del 18 d’abril al 4 de maig es troba a l’Hospital Provincial d’Inhambane. Es tracta de la primera de les dues comissions mèdiques que enguany es desplaçaran al país africà, amb la finalitat de realitzar visites i intervencions quirúrgiques als pacients amb problemes oculars que s’apropin al centre sanitari.

També està present a Inhambane el metge moçambiquès becat per la Fundació, Abel Dos Santos, que d’aquesta manera pot posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seva formació a Barcelona. Dos Santos es troba a Moçambic des del mes de desembre i exerceix com a resident a l’Hospital Central de Maputo, formant part de l’equip de la Dra. Zambujo, coordinadora nacional d’oftalmologia i responsable del servei d’oftalmologia del centre.

Així mateix, viatja amb la comissió el tècnic José Luis Royo, que realitza la revisió dels equipaments que els professionals sanitaris utilitzen a la comissió. A banda, duu a terme treballs de revisió al taller d’òptica de l’Hospital Provincial d’Inhambane, un equipament que es troba en fase de posada en marxa i que és una dels prioritats del programa d’enguany. Royo coincideix una setmana amb la tècnica d’òptica d’Ulls del Món, Sandra Barroso, que viatja a Moçambic amb l’objectiu d’acabar de perfilar el muntatge del taller. Durant les últimes setmanes s’ha enviat equipament i material per aquesta instal·lació, així com material mèdic i medicació oftalmològica per al desenvolupament de la comissió.