sah

Ulls del món va enviar una comissió mèdica als campaments de refugiats i refugiades sahrauís per operar i revertir la ceguesa en persones afectades per diverses problemàtiques oculars. Aquesta activitat va anar complementada amb la consegüent revisió als pacients per valorar-ne l’evolució. En total es van fer 150 intervencions quirúrgiques i al voltant de 500 consultes.

La comissió la van conformar tres oftalmòlegs, Andrés Müller-Thyssen, Rebeca Atienza i Nagore Arbelaitz; tres infermeres, María del Carmen García Olmo, Maria Ballester i Amparo Carrasco; un tècnic d’equipaments, Jesús Barragán i un logista local, Ammu. Les seves activitats es van centrar als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria. Les consultes prèvies d’oftalmologia es van fer a las wilayas i les intervencions es van realitzar a l’Hospital Nacional de Rabuni.

Aquesta es la primera de les accions que es desenvoluparan en el marc del projecte Ulls del Sàhara durant el 2016. Ha estat una de les diferents activitats que desenvolupa la Fundació per lluitar contra la ceguesa evitable amb l’objectiu de retornar l’autonomia a persones de països i regions del tercer món. En aquest sentit, a part de les intervencions quirúrgiques, Ulls del món també realitza revisions oftalmològiques, forma personal sanitari local, proporciona medicaments i consciencia la població sobre la importància d’una correcta higiene ocular.

L’any 2016 el projecte Ulls del Sàhara compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament-AECID.