El president d’Ulls del Món, Rafael Ribó, ha pronunciat aquest dilluns, dia 5 de maig, una xerrada a la Universitat Politècnica de Catalunya, amb seu a Barcelona. La ponència, celebrada sota el títol ‘Ceguesa, pobresa i desenvolupament’, s’ha adreçat a la desena d’alumnes que realitzen el curs sobre desenvolupament, cooperació i responsabilitat social de les organitzacions, inclòs en el Màster en Sostenibilitat.

Ribó ha parlat sobre l’impacte de les activitats de prevenció de la ceguesa evitable en els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni i el paper que hi juga la Fundació. En aquest sentit, el president ha remarcat que 7 dels 8 objectius establerts en la iniciativa depenen de la implementació de mesures lligades al projecte VISIÓ 2020: el dret a veure-hi, en el qual Ulls del Món participa com a membre de la Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa. Entre aquests objectius, destaquen l’eradicació de la fam, la promoció de la igualtat de gènere, la reducció de la mortalitat infantil i la garantia de la sostenibilitat del medi ambient, entre d’altres.

Rafael Ribó ha conclòs la xerrada afirmant que l’objectiu de les activitats de cooperació és assolir un món en igualtat d’oportunitats i, en el cas de la Fundació, un món on les persones amb deficiències visuals i sense recursos dels països més pobres puguin rebre atenció oftalmològica de qualitat per part dels seus serveis locals de salut i a crear les condicions per disminuir la incidència de les patologies oculars.