Del 29 d’octubre al 13 de novembre té lloc la segona comissió medicoquirúrgica de l’any a l’Hospital Provincial d’Inhambane. Es tracta d’una iniciativa inclosa en el programa Ulls de Moçambic 2010-2013, amb l’objectiu d’oferir atenció oftalmològica a les persones de la província amb problemes oculars i sense recursos econòmics.

La comissió, que prové íntegrament de terres basques, està encapçalada pel supervisor mèdic del programa moçambiquès, Iñaki Genua, que està acompanyat pel també oftalmòleg Txomin Alberdi i per les infermeres instrumentistes Martxeli Seco, Pilar Boudet i Susana Agra. També hi participa el Dr. Abel dos Santos, que darrerament s’ha incorporat com a oftalmòleg al servei sanitari de Moçambic després de finalitzar la beca en règim compartit entre Barcelona i Maputo que li va atorgar Ulls del món.

La iniciativa arriba després de la comissió celebrada a principis de setembre, que va permetre visitar 600 persones i fer 206 intervencions quirúrgiques. El programa Ulls de Moçambic compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.