L’Hospital de Referència de Bankass acull del 12 de febrer a l’1 de març la segona comissió medicoquirúrgica inclosa en el programa Ulls de Mali 2008-2010, després que el passat mes de novembre s’organitzés la primera expedició, en la qual es van dur a  terme unes 600 visites i més de 100 intervencions quirúrgiques.

Aquesta primera comissió de l’any està integrada per l’oftalmòleg Josep Maria Rafart, els infermers instrumentistes Jonatan Callejas, Carmen García i Maria Carmen Vallés, la tècnica d’equipaments Maria Asunción Jiménez i la logista Maria Mercè Franch. Els professionals voluntaris d’Ulls del món tenen previst atendre a les persones amb deficiències visuals que s’apropin a l’Hospital de Referència de Bankass, centre situat a l’anomenat País Dogon, a la província de Mopti, i que la Fundació ha dotat amb una consulta i un quiròfan oftalmològic.

Aquesta regió no disposa d’atenció oftalmològica de forma permanent, amb la qual cosa Ulls del món hi desplaça comissions mèdiques de forma periòdica (aquest any n’estan previstes dues més) fins que pugui capacitar professionals locals que es responsabilitzin d’aquesta tasca. El programa Ulls de Mali compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza i els ajuntaments de Matadepera i Sabiñánigo.