Del 12 al 24 d’octubre se celebra a l’Hospital Central de Maputo una comissió de formació d’òrbita i pròtesi ocular. Es tracta d’una iniciativa inclosa en el programa Ulls de Moçambic 2007-2009 i ha de permetre que els cinc oftalmòlegs i dos residents que treballen regularment al centre sanitari puguin atendre, a curt termini, pacients amb aquests tipus de patologies.

La comissió l’integren dos cursos: un d’òrbita, de la mà dels oftalmòlegs Joan Prat i Ferran Mascaró, i un altre de pròtesi ocular, a càrrec del tècnic Javier Laiseca, tots ells procedents de Barcelona. Els professionals voluntaris d’Ulls del món transmeten coneixements als professionals moçambiquesos a través de sessions teòriques i pràctiques. Aquesta és la segona comissió d’òrbita i pròtesi ocular que es desplaça enguany a Maputo; la primera va ser al mes de maig. De cara al mes de novembre està prevista una comissió de formació en l’ús del campímetre, a càrrec del tècnic d’equipaments Robert van Velze, procedent del nucli territorial de Portugal.

El projecte Ulls de Moçambic 2009 compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Obra Social “la Caixa”, el departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, la Fundação Calouste Gulbenkian i Col•legi Oficial de Metges de Barcelona.