La Fundació signa el projecte de Chuquisaca El 14 de juliol Ulls del món va signar un conveni interinstitucional amb el Servei Departamental de Salut (SEDES) de Chuquisaca (Bolívia) que permetrà posar en marxa un nou projecte de millora de salut ocular en aquesta zona. La signatura va comptar amb la presència del director del SEDES, Dr. Jhonny Camacho Borja, la representant d’Ulls del món a Bolívia, Patricia Tárraga, i el representant del Consell de Ceguesa del Ministeri de Salut, Dr. Abraham Chambi.

Aquest conveni possibilitarà la preparació dels professionals locals en els següents àmbits:

  • Capacitació en oftalmologia bàsica: formació del personal mèdic dels hospitals de primer nivell en la identificació de patologies oftalmològiques per tenir la capacitat de derivar els pacients que ho necessitin a un especialista.
  • Comissions i activitats de sensibilització a la població i a les unitats educatives sobre higiene ocular i prevenció de patologies oculars.
  • Comissions d’atenció ocular, per a la revisió de la població més vulnerable.

El mes d’octubre s’avaluaran els resultats assolits a través d’aquestes accions i es valorarà la necessitat de dissenyar un programa de salut ocular a llarg termini en aquest departament de Bolívia.

El projecte Ulls de Bolívia compta amb el suport de CBM, Light for the world, Repsol, Sacyr, Técnicas Reunidas, Imasa, FOAL i Agora.