Del 6 de setembre al 16 d’octubre es pot veure a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona l’exposició Obrint els ulls a Bolívia, realitzada per la fotògrafa Elisenda Pons. És la segona vegada que la mostra s’exhibeix en públic després d’haver-ho fet el juliol de 2009 a Donostia.

Obrint els ulls a Bolívia està integrada per 36 fotografies, a través de les quals es reflexa el treball de cooperació oftalmològica dut a terme per la Fundació des de l’any 2003 en el marc del programa Ulls de Bolívia. Concretament, es dona a conèixer el context sanitari i oftalmològic del país, molt especialment a les ciutats de La Paz i El Alto, les diferents línies d’actuació d’Ulls del món per combatre la ceguesa evitable i els resultats assolits per l’organització.

Elisenda Pons, membre de l’equip de fotògrafs d’El Periódico de Catalunya, va ser còmplice amb la seva càmera de les activitats de la Fundació l’any 2008. Anteriorment ja havia participat en altres reportatges fotogràfic dels projectes d’Ulls del món com ara Ulls del Sàhara i Ulls d’Inhambane.

Coincidint amb l’exposició i amb el Dia Mundial de la Visió, que se celebra el 13 d’octubre, s’organitzarà un acte institucional al Palau Robert. Estarà presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i hi assistiran el president i vicepresident d’Ulls del món, Rafael Ribó i Borja Corcóstegui, entre altres personalitats de l’àmbit de la salut i la cooperació de Catalunya.