La Fundació ha iniciat un últim trimestre de l’any ple d’activitats en el marc del projecte Ulls del Sàhara 2009. Una de les actuacions més destacades és la comissió medicoquirúrgica que del 10 al 24 d’octubre es duu a terme a l’Hospital Nacional de Rabuni. Està integrada pels oftalmòlegs Rebeca Atienza i Yuri Sánchez, les infermeres instrumentistes Sara Batlle, Tanit Iglesias i Isabel Quevedo, l’anestesista David Singer, el tècnic d’equipaments Jordi Holgado i la logista Olga Lloret, del Banc Sabadell. També hi participa l’oftalmòleg format per Ulls del món, el Dr. Jalil Jatri, que d’aquesta manera comença la seva segona estada de l’any als campaments.

Aquesta activitat arriba una vegada finalitzada la comissió pediàtrica, que del 26 de setembre al 10 d’octubre va permetre visitar uns 500 nens i nenes de les escoles primàries de les diferents wilaies. Hi van participar alguns dels membres de la comissió mèdica, juntament a l’oftalmòloga Teresa Noguer, l’optometrista José Conchi García i la logista Karina de Jesús, procedent de l’empresa Novartis Ophthalmics.

El projecte Ulls del Sàhara 2009 compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Hondarribia, Vacarisses i Cambrils.