taller de formació

Els dies 29 i 30 de setembre es va celebrar a Bankass, a Mali, el Taller de Formació de formadores en salut ocular primària i tècniques d’animació en IEC.

El taller va ser organitzat per Ulls del Món en col·laboració amb la Coordinadora d’associacions i ONGs Femenines de Mali – CAFO i van assistir 40 persones, 37 dones i 3 homes entre les quals es trobaven representants de la Direcció Regional de Salut, del Consell Regional, de la CAFO de Bankass, Koro i Bandiagara entre d’altres.

El taller tenia com a objectiu contribuir a la millora dels coneixements de les dones sobre les malalties dels ulls, ensenyant-los conceptes bàsics com les parts de l’ull, la detecció de les principals malalties oculars que poden portar a la discapacitat visual, les cures primàries així com aspectes preventius. A més, se’ls hi van facilitar tècniques per a que puguin traslladar els coneixements adquirits a altres dones i nens de les seves comunitats.

El programa Ulls de Mali compta el 2014 amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Fundació Probitas, Fundació Jesús Serra i Fundació Roviralta.