atelier Mali

Els dies 7 i 8 de juliol va tenir lloc a l’Acadèmia d’ensenyament de Douentza a Bandiagara un taller de capacitació en atenció primària de salut ocular.

El taller, organitzat per Ulls del món en col·laboració amb l’Acadèmia, va reunir 40 mares educadores, incloent 8 assessores d’educació preescolar, dels Centres d’animació Pedagògics (CAP) de Bandiagara, Sangha, Douentza, Bankass, Sokoura, Koro, Madougou i Dioungani.

El personal d’Ulls de Mali va treballar juntament amb el Servei d’oftalmologia de l’Hospital de Mopti, la Direcció Regional de Salut, el Programa Nacional de Lluita contra la Ceguesa, l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA) i el Centre de Salut de Referència de Bankass, en el desenvolupament dels materials i eines necessàries per a la formació.

Amb aquest taller es pretén millorar el coneixement dels professionals de l’educació sobre les malalties oculars en els diferents districtes de la regió per a que puguin detectar problemes oculars entre el seu alumnat i poder derivar-los a l’especialista.

El programa Ulls de Mali compta el 2014 amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Fundació Probitas, Fundació Jesús Serra, Fundació Roviralta i els Punts Estrella de “la Caixa”.