Del 7 al 19 d’octubre es desenvolupa al municipi d’El Alto la tercera i última comissió medicoquirúrgica prevista per aquest any a terres bolivianes. L’integren els oftalmòlegs argentins Alfredo Kotlik i Vanesa Ortiz, la infermera instrumentista Gladys Julián, també d’origen argentí, i l’optometrista murciana Isabel Barberá.

Els voluntaris d’Ulls del món es desplacen a l’Hospital Municipal Bolivià Holandès per tal d’oferir atenció oftalmològica a les persones amb deficiències visuals i sense recursos econòmics. La comissió serveix per formar els professionals de l’hospital i els residents de l’Institut Nacional d’Oftalmologia (INO) en pràctica quirúrgica i de diagnòstic, cures oftalmològiques i instrumentació. També està previst que es duguin a terme xerrades de difusió i prevenció en salut ocular dirigides als pacients tractats per Ulls del món.

És la primera vegada que els oftalmòlegs argentins, integrats en el nucli territorial que la Fundació té al país sud-americà, col·laboren amb Ulls del món. Per la seva banda, tant Isabel Barberá com Gladys Julián tenen una destacada experiència com a voluntàries de la Fundació, que les ha portat a viatjar a terres bolivianes en dues i tres ocasions, respectivament. El programa Ulls de Bolívia compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Fundació ONCE per a Llatinoamèrica (FOAL) i la Fundació per a la Cooperació i Salut Internacional Carlos III (FCSAI).