La Fundació Ulls del món organitza del 4 al 21 de juny la tercera comissió medicoquirúrgica d’aquest any a l’Hospital de Referència de Bankass, inclosa en el programa Ulls de Mali 2008-2010.

L’integren l’oftalmòleg basc Txomin Alberdi i les infermeres Elena Eugui, Lelo Méndez, Lola Carralero i Maria José Moreno (que realitza també tasques de logista), la primera d’elles procedents del País Basc i les tres restants de la ciutat de Sevilla. Els professionals sanitaris d’Ulls del món atenen les persones amb deficiències visuals de la regió de Mopti i compten amb el suport de professionals locals, que aprofiten aquesta activitat per rebre formació dels voluntaris de la Fundació en tècniques quirúrgiques i de diagnòstic.

Està previst que es puguin dur a terme unes 600 visites i més de 100 intervencions quirúrgiques a la unitat oftalmològica completa de Bankass que la Fundació va dotar l’any passat, seguint la mateixa línia de les comissions celebrades fins el dia d’avui. El programa Ulls de Mali compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza.