A meitat del mes d’abril està previst que es desplaci als campaments de refugiats sahrauís la primera comissió quirúrgica de l’any.

En aquesta ocasió, la comissió està composada pels oftalmòlegs Jesús Martín, d’Almería, María Moreno, de Madrid, i María Victoria Fernández, de Sevilla. David Singer torna a ser, una vegada més, l’anestesista i Tanit Iglesias i María Pilar Gascón, de les Illes Balears, i María Sánchez, de Girona, són les instrumentistes.

La comissió viatja acompanyada per la tècnica de programes a la seu, Bibiana Ruberte, que està previst que doni suport logístic a la comissió i aprofiti per conèixer el projecte “in situ”.

Uns dies abans del viatge de la comissió sobre el terreny, que està programat que tingui lloc entre el 20 d’abril i el 6 de maig, la coordinadora del programa, Ilaria Ravai, i un tècnic d’equipaments voluntari viatjaran als campaments amb l’objectiu d’organitzar el funcionament de la comissió, coordinar les activitats amb el Ministeri de Salut Sahrauí i posar a punt els equipaments de quiròfan i consulta per al bon funcionament de la comissió.