Una delegació de la Fundació Ulls del món s’ha desplaçat el 23 de setembre a la Lehendakaritza per reunir-se amb el lehendakari del Govern Basc, Patxi López, i la directora de l’Agència Basca de Cooperació, Marta Ares. L’objectiu de la trobada era valorar el desenvolupament del programa Ulls de Mali, que compta amb el suport del govern autonòmic d’Euskadi.

La delegació l’encapçalaven el president i la directora general de la Fundació, Rafael Ribó i Núria Ramon, que han estat acompanyats pel delegat d’Ulls del món a Euskadi, Kike Otaegi, i el patró i supervisor mèdic del programa Ulls de Mali, Andrés Müller-Thyssen. També hi ha estat present el periodista Gorka Landaburu, que col·labora amb la Fundació des dels seus inicis.

Els representants d’Ulls del món han presentat l’entitat al lehendakari, que va assumir el càrrec el maig de 2009, i li han donat a conèixer els resultats assolits en la lluita contra la ceguesa evitable a Mali, així com les principals línies d’actuació de cara al futur. El Govern Basc dóna suport al projecte des de la seva posada en marxa l’any 2008 i actualment ho fa en el marc del programa Ulls de Mali 2010-2012.