Durant el mes d’octubre tant Maputo com Inhambane rebran la visita de les nostres comissions i, a més, es realitzaran altres activitats de formació.

El passat dia 2 es va iniciar el segon curs de triagems d’aquest any. L’objectiu d’aquests cursos és capacitar a professionals sanitaris, infermers i tècnics que treballen en centres d’atenció primària, per a que siguin capaços de realitzar una primera identificació de patologies oculars, contribuint així a la millora de la qualitat dels serveis d’oftalmologia, potenciant la detecció precoç de patologies.

Aquest curs anirà a càrrec de la Dra. Natercia, oftalmòloga que durant el 2004 va estar cursant a Barcelona el darrer any de la seva residència com a oftalmòloga i dos tècnics d’oftalmologia de l’Hospital Central de Maputo.

A Maputo també tindrà lloc aquest mes el tercer curs de formació d’aquest any, que serà impartit pel Dr. Mascaró i el Dr. Prat i que tenen previst desplaçar-se a Maputo el proper dia 13 amb l’objectiu de continuar la formació en la subespecialitat d’oculoplastia dels oftalmòlegs i residents de l’Hospital Central de Maputo que el Dr. Prat ja va iniciar en el seu viatge a principis d’any. La comissió romandrà a Maputo fins el dia 21.

D’altra banda Inhambane rebrà la visita de la quarta i darrera comissió medicoquirúrgica d’aquest any que està previst que treballi entre els dies 20 d’octubre i 5 de novembre a l’Hospital Provincial d’Inhambane.

Aquesta comissió estarà  formada per 2 oftalmòlegs, el Dr. Carlos Móser i el Dr. Antoni Salvador i 3 instrumentistes, Sara Burgués, Olga Valverde i Esther Vilalta, tots ells de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta comissió és tractar, principalment, pacients amb cataractes.

Totes aquestes activitats tindran el suport de la tècnica del programa Ulls de Moçambic, Mayka Balaguer que es troba a Moçambic des de principis d’octubre, i del logista d’Ulls del Món sobre el terreny, Eugenio Langa.