La Fundació participa els dies 16 i 17 d’octubre al II Congrés per a la Prevenció de la Ceguesa en Països en Desenvolupament, que se celebra al Palau de Congressos Riojaforum de Logronyo, sota l’organització de l’associació local Visión Mundi. La trobada té com a objectiu donar a conèixer les principals iniciatives de lluita contra la ceguesa a nivell mundial, així com ser un punt de trobada per a entitats sense ànim de lucre i professionals del sector oftalmològic.

La representació d’Ulls del món va a càrrec de l’oftalmòleg basc Iñaki Genua, supervisor mèdic del programa Ulls de Moçambic. El Dr. Genua intervé amb la ponència ‘Obrint els ulls al món’ en el marc d’un espai destinat a ONG espanyoles, en la qual dóna a conèixer les activitats realitzades per la Fundació, especialment pel que fa al projecte de Moçambic.

El II Congrés per a la Prevenció de la Ceguesa en Països en Desenvolupament preveu la celebració de diferents sessions que tractaran temes relatius a oftalmologia tropical, cataractes, ceguesa infantil, sensibilització i formació. Hi ha destacats membres de la comunitat oftalmològica internacional com Reinald Duerksen, president de l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa per a Amèrica Llatina, o els reconeguts Susan Lewallen i Paul Courtright, que l’any 2008 van obtenir el Premi Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa.