La Fundació participa del 5 al 7 de desembre al 52è Congrés Portuguès d’Oftalmologia, que se celebra a l’Hotel Tivoli Marina de Vilamoura (Algarve). L’esdeveniment, organitzat per la Societat Oftalmològica Portuguesa, permet a Ulls del món donar a conèixer els objectius i resultats dels seus projectes de cooperació als professionals sanitaris portuguesos, que estan interessats en les seves activitats i hi participen activament, especialment pel que fa al projecte Ulls de Moçambic.

I és que la Fundació disposa des de l’any 2008 d’un nucli territorial a Portugal, encapçalat per la Dra. Lurdana Gomes. A banda del suport dels professionals sanitaris, també compta amb la col·laboració de prestigioses organitzacions lusitanes com ara la Fundação Calouste Gulbenkian i la Fundação Champalimaud. El país portuguès ha acollit també diferents actes organitzats per l’entitat com ara La Nit dels Ulls del món de Lisboa i l’exposició fotogràfica “Ulls d’Inhambane”, en ambdós casos l’any 2007.

La participació de la Fundació al congrés es concreta amb la presència d’un estand informatiu atès per la cap de Gabinet, Elisenda Rom, i amb la xerrada Cooperació per al desenvolupament oftalmològic dels països pobres a càrrec del vicepresident d’Ulls del món, Borja Corcóstegui.