La Fundació Ulls del món commemora aquest 2011 el seu desè aniversari com a entitat sense ànim de lucre que treballa per prevenir i combatre la ceguesa evitable als països més pobres del món.

El mes de gener s’ha complert una dècada del viatge de Rafael Ribó i Borja Corcóstegui als campaments de refugiats sahrauís, durant el qual van decidir crear la Fundació. La idea es va plasmar uns mesos després, el dia 18 de juliol de 2001, amb la constitució de l’entitat i la posada en marxa del primer programa de cooperació oftalmològica (Ulls del Sàhara), al qual s’han afegit posteriorment els projectes de Moçambic, Bolívia i Mali.

Després de deu anys, Ulls del món ha assolit xifres com ara 200 expedicions organitzades, més de 60.000 consultes i 7.000 intervencions quirúrgiques realitzades, 70 comissions formatives dutes a terme i 25 beques atorgades, 200 xerrades de prevenció i atenció ocular bàsica celebrades i la creació d’unitats oftalmològiques complertes en els diferents territoris, entre d’altres.

Els actes que se celebrin enguany tindran l’efemèride del desè aniversari com a eix central; és el cas de La Nit dels Ulls del món, l’aniversari de la Fundació, el Dia Mundial de la Visió i els diferents actes de sensibilització que es duguin a terme.