Ulls del món ha celebrat aquest dimecres, dia 22 de juliol, el seu vuitè aniversari i ho ha fet amb una visita a l’estadi del Futbol Cub Barcelona, coincidint amb un any ple d’èxits esportius per al club blaugrana, que a més a més té una important vessant solidària que es concreta amb les accions dutes a termes per la Fundació FC Barcelona, que col·labora amb Ulls del món des de l’any 2004.

La Fundació ha reunit unes 120 persones, entre voluntaris, col·laboradors i donants que fan possible els seus projectes de cooperació oftalmològica en benefici de les persones amb deficiències visuals i sense recursos dels països més pobres. L’activitat s’ha iniciat amb un recorregut que ha permès accedir a les zones més emblemàtiques del Camp Nou i al Museu del club, un dels més visitats de Catalunya. L’acte ha finalitzat a la Sala Roma 2009, amb l’habitual brindis de celebració i els parlaments de la directora general de la Fundació, Núria Ramon, el vicepresident, Borja Corcóstegui, el president, Rafael Ribó i el fotògraf Manel Esclusa.

La celebració de l’aniversari és una data ineludible per a Ulls del món, ja que amb el temps s’ha convertit en un lloc de trobada per a tots aquells que hi estan vinculats. Aquest acte es va iniciar l’any 2002, amb una passejada en bicicleta per la ciutat de Barcelona; un any després es va celebrar al Caixa Fòrum. El 2004 l’aniversari va tenir lloc al Palau de la Música Catalana, el 2005 al Museu d’Història de Catalunya, el 2006 al Museu Picasso, el 2007 al Parlament de Catalunya i l’any passat a la Fundació Miró.