Ja han passat 18 anys des que Ulls del món va iniciar el seu camí per minimitzar les conseqüències de les patologies oculars a les poblacions del Sàhara, Moçambic, Bolívia i Mali. 18 anys en què hem lluitat per eradicar la ceguesa evitable i facilitar l’accés a la salut ocular per oferir noves oportunitats als habitants de les zones més desfavorides.

I les xifres han anat avalant els nostres projectes any rere any. Només el 2018, per exemple, vam atendre 51.454 dones i 45.949 homes, vam realitzar 2.198 intervencions quirúrgiques, vam formar a 468 professionals sanitaris i vam arribar a 33.751 persones amb les nostres campanyes de sensibilització. A més, ens hem compromès amb la població més vulnerable desenvolupant programes centrats en les desigualtats de gènere.

Per celebrar aquest 18è aniversari i donar les gràcies a totes les persones que fan possible que es desenvolupin els nostres projectes, aquest any ens vam reunir amb un gran nombre de col·laboradors, voluntaris, socis i amics a l’increïble entorn de la Torre Bellesguard de Barcelona. Un edifici construït per Antoni Gaudí entre 1900 i 1909 i que representa una de les seves obres més personals, simbòliques i fascinants.

Núria Ramon, Borja Corcóstegui i Rafael Ribó (directora general, vicepresident i president de la Fundació respectivament), van dedicar unes paraules d’agraïment als assistents. En aquesta ocasió els va acompanyar Jordi Fontcuberta, conseller delegat de General Òptica, que va voler felicitar la fundació recordant els orígens d’una estreta col·laboració solidària que a dia d’avui se segueix mantenint de manera molt satisfactòria.

Des d’Ulls del món volem donar les gràcies també a Grupo Catalana Occidente per facilitar-nos l’espai i als Sauleda Pastissers per la seva col·laboració especial en l’organització de l’aniversari.