La Fundació ha participat a la recepció que l’Ambaixada Espanyola a Mali i l’Oficina Tècnica de Cooperació de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) al país africà, han organitzat el dia 8 de setembre amb motiu del Dia del Cooperant a Espanya.

La trobada ha tingut lloc a la residència de l’ambaixadora a Badalabougou Est i hi han assistit una trentena de persones, entre les quals hi havia el representant de l’ambaixada, Juan Frutos, i el coordinador de l’AECID a Mali, Oumar Sy. L’acte pretenia potenciar el coneixement entre els actors responsables de la cooperació a Mali i, en aquest sentit, les diferents entitats han presentat el treball que realitzen.

El coordinador del programa Ulls de Mali, Albert Coulibaly, ha explicat les activitats que la Fundació està duent a terme des de l’any 2008 a la regió de Mopti  i al districte de Bamako, amb l’objectiu de prevenir i combatre la ceguesa evitable. Destaquen la posada en marxa d’una unitat quirúrgica completa a l’Hospital de Referència de Bankass i un taller d’òptica a l’Hospital Sominé Dolo de Mopti, així com múltiples activitats de formació in situ, per videoconferència o a través de beques, i iniciatives de prevenció, especialment dirigides a la població femenina.

El programa Ulls de Mali compta en aquests moments amb el suport del Govern Basc, els ajuntaments de L’Hopitalet de Llobregat i Matadepera, i Caja Navarra.