CIRUGIA

La Fundació Ulls del món ha estat l’ànima de la campanya d’operacions de cataractes i d’altres afeccions oculars que s’ha desenvolupat de l’1 al 6 de setembre entre la població sense recursos de Tarija, Bolívia. D’aquesta manera s’ha pogut lluitar un cop més contra la ceguesa evitable entre els col·lectius més desafavorits.

Així, en primer lloc, la Fundació ha gestionat l’assistència d’un expert internacional voluntari, el Dr. Felipe Chiriboga, per formar els residents de l’hospital en la tècnica quirúrgica SICS, amb l’acompanyament del supervisor mèdic d’Ulls del món, Dr. Hernán Gras.

A més a més, La Fundació s’ha ocupat de la logística del viatge fins a Tarija de l’equip de l’Instituto Nacional de Oftalmología (INO), dels oftalmòlegs argentins voluntaris per a les intervencions i del personal de la Fundació. També ha gestionat l’habilitació dels quiròfans i l’enviament de medicaments i equips, que va donar conjuntament amb Repsol a l’Hospital Regional San Juan de Dios de Tarija.

Paral·lelament, Ulls del món també ha desenvolupat la cerca i captació de possibles pacients d’escassos recursos que es poguessin beneficiar d’aquesta campanya. Per aquesta raó ha col·laborat amb la Gobernación de Tarija per difondre anuncis a ràdio i televisió i avisar la població de la campanya i els símptomes més comuns de les cataractes.

L’objectiu ha estat fer anar a l’oftalmòleg els possibles afectats perquè una revisió permetés detectar els pacients potencials. Un cop seleccionats, la Fundació els ha acompanyat als controls previs i posteriors a les operacions.

Amb aquesta intervenció Ulls del món ha consolidat el seu compromís a Bolívia per donar solucions i una nova oportunitat a les persones amb menys recursos.

El programa Ulls de Bolívia compta amb el suport de Fundación Repsol, Christoffel Blindenmission (CBM), Light for the World,  Fundación ONCE para América latina, Obra Social “la Caixa”, Técnicas Reunidas i Ànec Blau.