Sahara_09

Entre el 24 de maig i l’1 de juny, Ulls dels món desenvolupa, en el marc del programa Ulls de Sàhara, una comissió de formació optomètrica als campaments de refugiats i refugiades sahrauís amb l’objectiu de capacitar als tècnics locals amb tècniques d’optometria per a l’atenció a les consultes i reciclar els coneixements tècnics de la plantilla local del Departament Nacional d’Oftalmologia. Això millorarà l’atenció als pacients i la tasca al taller d’òptica.

Aquestes sessions es desenvoluparan a les consultes dels hospitals regionals de les wilaies d’El Aaiun, Smara, Auserd, Dajla, Bojador i a l’Hospital Nacional de Rabuni, l’Hospital Mixt Militar i l’Hospital Civil de Bol·la.

La formació anirà a càrrec del voluntari optometrista Raúl Conde, qui farà una actualització dels procediments de consulta i un taller pràctic. En Raul té experiència com a voluntari òptic als campaments, de manera que coneix perfectament el context, el departament i els tècnics d’oftalmologia locals aportant així un valor afegit.

Ulls del Sàhara rep el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament.