La Fundació assisteix de l’1 al 3 de febrer a la IV Taula de Concertació i Coordinació que se celebra als campaments de refugiats sahrauís amb l’objectiu de debatre sobre diferents temes sanitaris vinculats als campaments. La representació d’Ulls del Món a les jornades va a càrrec de la coordinadora del projecte Ulls del Sàhara, Bibiana Ruberte.

La taula s’estructura en diferents grups de treball, que tracten temes específics com el suport a l’atenció primària, les infraestructures, els equips i el manteniment, la unificació de registres de dades clíniques, la motivació i estimulació del personal sanitari i la nutrició. Hi assisteixen destacats càrrecs institucionals de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), així com representants d’organitzacions sense ànim de lucre i experts ens diferents matèries de salut.

Aquesta és la segona vegada que la Fundació participa a la taula de concertació i coordinació, després que assistís a l’anterior edició, celebrada per primer cop a l’Estat espanyol, concretament a Vitòria (País Basc). La coordinadora del projecte Ulls del Sàhara, Bibiana Ruberte, aprofita la seva estada sobre el terreny per reunir-se amb les autoritats sanitàries locals i així concretar les línies d’intervenció i les activitats previstes per a aquest 2009.