La Fundació ha assistit a la III Taula de Concertació i Coordinació que s’ha celebrat el dia 13 de juny a Vitòria (País Basc), amb l’objectiu de debatre sobre diferents temes sanitaris vinculats als campaments sahrauís de Tindouf. La representació d’Ulls del Món a l’acte ha anat a càrrec de les responsables del projecte Ulls del Sàhara, Ilaria Ravai i Bibiana Ruberte.

La taula s’ha estructurat en diferents grups de treball, que han tractat temes específics com el suport a l’atenció primària, les infraestructures, els equips i el manteniment, la unificació de registres de dades clíniques, la motivació i estimulació del personal sanitari i la nutrició. Hi ha assistit destacats representants institucionals de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), com el ministre de Salut Pública, Sidagmed Tayeb i el director de Cooperació, Alien Abdulah. Han completat la taula representants de diferents organitzacions sense ànim de lucre i experts ens diferents matèries de salut.

Aquesta és la primera vegada que la taula de concertació i coordinació se celebra a l’Estat espanyol, després que les dues anteriors tinguessin lloc als campaments de refugiats sahrauís.