La Directora general d'Ulls del món, Núria Ramon i el President de Catalana Occident, Josep Maria Serra

La Directora general d’Ulls del món, Núria Ramon i el President de Catalana Occident, Josep Maria Serra (Fotografia ©INESE)

Ulls del món ha estat guardonada amb un nou premi que reconeix la seva tasca per lluitar contra la ceguesa evitable. Es tracta d’un dels Premios Solidarios del Seguro 2015, convocats per INESE i concedit per Catalana Occident, pel seu projecte Obrint els ulls a Bolívia, l’objectiu del qual és millorar la salut ocular de la població boliviana i evitar que hi hagi gent que pateixi ceguesa innecessàriament.

El projecte d’Ulls del món se centra als Departaments de La Paz i de Tarija. En 12 d’anys d’acció, d’acord amb les administracions locals, s’ha aconseguit crear una xarxa d’atenció oftalmològica a El Alto per a les persones que per raons socioeconòmiques no podien rebre aquest servei i es tornaven cegues innecessàriament. Així, en total, cada any unes 25.000 persones de diverses edats i condicions es beneficien d’aquesta acció.

El premi no només certifica la idoneïtat del projecte sinó que també permet conscienciar la població espanyola de la possibilitat d’acabar amb un problema que a Occident és de fàcil solució, ja que la ceguesa evitable es basa en infeccions, errors de refracció o cataractes.

Els Premios Solidarios del Seguro s’han convertit en un punt de trobada entre ONG’s, asseguradores i entitats de serveis adreçats al sector assegurador que convergeixen amb una mateixa finalitat: contribuir a millorar la qualitat de vida de persones, per promoure l’accés a drets humans i reduir les desigualtats socials dels més desfavorits de la nostra societat.

En aquesta 15a edició s’han rebut 243 propostes de 135 ONG’s, d’entre les quals 25 companyies asseguradores han triat les seves favorites en àmbits tan diversos com cooperació, exclusió social, infància i dona.