En el marc dels quatre projectes que té en marxa als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), Moçambic, Bolívia i Mali, Ulls del món, al llarg de l’any 2013, va realitzar 55.710 consultes oftalmològiques a persones amb deficiències visuals i sense recursos econòmics i va intervenir 1.404 persones, que van recuperar la visió i van tornar a veure-hi un futur a les seves vides.

Majoritàriament, tant les revisions com les operacions quirúrgiques les van realitzar professionals locals formats prèviament per Ulls del món.

Aquests tècnics sahrauís, moçambiquesos, bolivians i malians també van sensibilitzar 86.899 persones en hàbits bàsics d’higiene ocular, prevenció de les principals patologies oculars i detecció precoç i derivació de pacients.

Tot plegat, amb una inversió de 1.077.769 euros, el 74% del qual destinat a la implementació directa de les activitats de cooperació. Unes despeses, però, sensiblement inferiors a les d’anys anteriors. Més informació a Els comptes clars.

Segons Rafael Ribó, president d’Ulls del món,malgrat el context d’inseguretat en alguns territoris i la limitació de mitjans econòmics amb els quals hem pogut comptar, hem aconseguit l’any 2013 arribar a més persones i causar un canvi substancial en les seves vides”.

Els resultats complerts de la Fundació l’any passat es poden consultar en la memòria d’actuacions 2013.