La Fundació inicia l’activitat de l’any 2008 als campaments de refugiats sahrauís, amb la celebració de la primera comissió medicoquirúrgica del 25 d’abril al 10 de maig. La comissió està integrada pels oftalmòlegs Mariví Fernández, Rebeca Atienza i Jesús Martín, l’anestesista David Singer i les infermeres instrumentistes Tanit Iglesias, Isa Quevedo i Lola Carralero.

També hi ha el tècnic d’equipaments Javier García, que per primera vegada viatja als campaments amb l’objectiu de revisar el funcionament dels equipaments de l’Hospital Nacional de Rabuni. És en aquest centre sanitari on els voluntaris de la Fundació realitzen les visites i intervencions quirúrgiques als pacients amb patologies oculars que s’hi apropen. A excepció del mateix García i d’Isabel Quevedo, que fan la primera col·laboració amb Ulls del Món, la resta de professionals sanitaris que integren la comissió són voluntaris molt vinculats a la Fundació i al seu projecte a terres sahrauís. Tres d’ells provenen de Barcelona, uns altres tres de terres andaluses (Sevilla i Almería) i els dos restants de l’illa de Mallorca.

També està present als campaments el metge sahrauí becat per la Fundació, Khalil Khatri, que suma esforços a la comissió per tal d’atendre a la població local.