El dia 18 de setembre s’ha inaugurat al Palau Robert l’exposició fotogràfica “Ulls d’Inhambane”, un reportatge realitzat per la fotògrafa Elisenda Pons i que ha produït la Fundació Ulls del Món per donar a conèixer la tasca de cooperació al desenvolupament oftalmològic que realitza a Moçambic. La mostra està oberta al públic fins el 9 de novembre a la sala Cotxeres, en horari de 10 a 19 h de dilluns a divendres i de 10 a 14.30 h diumenges i festius.

Ha presidit l’acte d’inauguració el vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la presentació de la mostra ha anat a càrrec del president de la Fundació, Rafael Ribó. També han assistit a l’acte, on s’han congregat un centenar de persones, l’autora de les fotografies, Elisenda Pons, així com el vicepresident i la directora general d’Ulls del Món, Borja Corcóstegui i Núria Ramon.

Ulls d´Inhambane” la integren 48 fotografies en blanc i negre que mostren el treball d’una comissió mèdica duta a terme el mes maig de 2005. Concretament, s’exposa el procés que segueixen els pacients des que arriben a l’Hospital Provincial d’Inhambane amb problemes oculars o ceguesa, com són visitats i operats pels voluntaris de la Fundació i, finalment, com abandonen el centre havent recuperat la visió. Abans d’exposar-se al Palau Robert, la mostra realitzada per Elisenda Pons, que forma part de l’equip de fotògrafs de El Periódico de Catalunya, s’ha presentat els darrers anys a diferents sales de Catalunya i de l’exterior.

El projecte Ulls de Moçambic de 2008 compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, la Fundaçao Calouste Gulbenkian, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i l’Obra Social de “La Caixa”.

Per a més informació: pàgina web del Palau Robert.