Persones portant xapes amb forma d'un ul Per tercer any consecutiu, Ulls del món va ser l’entitat beneficiària del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges. La d’enguany va ser una edició molt especial, ja que es commemoraven els 50 anys del Festival.

I com en un festival de cinema fantàstic res no pot ser més fantàstic que tornar la visió a algú, vam assistir-hi amb una nova acció solidària en col·laboració amb Gas Natural Fenosa.

Vam  proposar als assistents al festival que ens seguissin a Instagram i/o Twitter, ja que per cada 50 nous seguidors o seguidores del perfil @ullsdelmon, Gas Natural finançava 10 operacions de cataractes a Moçambic, amb l’objectiu de tornar la visió a 100 persones innecessàriament cegues. I el repte va ser àmpliament assolit.

A més, durant el festival es van repartir milers de xapes amb un ull fantàstic, l’ull de la Fundació, perquè els assistents compartissin les seves fotos a les xarxes recordant que #somtotulls i d’aquesta manera donar més visibilitat a la nostra lluita contra la ceguesa evitable.

La difusió de la tasca de la Fundació també es va veure reforçada amb l’emissió de l’espot ‘Veig-veig’ a les sales de projecció. Vincular-nos amb el món audiovisual ens ha permès remarcar la importància del sentit de la vista i la vulnerabilitat de les persones que la perden als països més pobres del món.