VEIG VEIGEl passat 13 d’octubre es va commemorar el Dia Mundial de la Visió, un esdeveniment coordinat per l’Agència Internacional per la Prevenció de la Ceguera (IAPB), de la qual Ulls del món n’és membre, i que té com a objectiu donar a conèixer les diverses malalties de discapacitat visual i els seus tractaments, així com de conscienciar i sensibilitzar sobre la importància que té prevenir i tractar la pèrdua de visió. Segons dades de l’OMS, al món hi ha aproximadament 240 milions de persones que presenten baixa visió i 39 milions de persones cegues.

Aquest any, vam aprofitar la celebració d’aquest dia internacional per fer la màxima difusió de la tasca de la Fundació compartint la campanya d’Ulls del món (VEIG-VEIG) a totes les nostres xarxes socials i als principals mitjans de comunicació de Catalunya: Barcelona FM, BTV, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia, Ara, El Punt, Catalunya Ràdio i Ràdio Estel; d’àmbit nacional: Bein Sports, Bein La Liga i Gol TV i als grups d’exhibició cinematogràfica: A contracorriente Films, Cines Plaza, Cines Primera Pantalla i Cines Verdi.

Agraïm la col·laboració de tots aquests mitjans que s’han implicat amb Ulls del món amb la publicació solidària d’aquesta campanya.

També ho vam celebrar amb diferents accions de sensibilització i prevenció a diferents regions del món on la Fundació té presència:

  • A Bolívia vam participar en les activitats populars: fires educatives de salut a Challapata-Oruró, concursos de dibuixos i selfies a Tarija i caminades populars a la Paz, on el Comitè Nacional de Salut ens va fer entrega d’un reconeixement per la ‘valuosa contribució de suport als programes de Lluita i Prevenció de la ceguesa a Bolívia’.
  • A Moçambic es va fer la projecció i col·loqui del documental ‘Mirades’ (Olhares) al Centro Franco-Moçambicano, dins el marc del ‘Ciclo do Documentário Institucional’ (INSTIDOC) de Maputo.
  • A Donostia es va inaugurar de l’exposició Ojos de Inhambane a l’Hospital Universitari de Donostia amb fotografies d’Elisenda Pons, fotògrafa col·laboradora habitual d’El Periódico, que es converteix en testimoni i còmplice de les activitats de cooperació de la nostra Fundació.