El president i la directora general de la Fundació, Rafael Ribó i Núria Ramon, realitzen del 24 al 30 de gener un viatge a Moçambic per tal de compatir amb els actors locals el desenvolupament del programa Ulls de Moçambic en el transcurs dels darrers anys i consensuar les actuacions previstes de cara el futur.

Els representants d’Ulls del món es reuniran amb el nou ministre de Salut de Moçambic, Alexandre Maguele, que ha accedit al càrrec els últims mesos en substitució d’Ivo Garrido, a qui exposaran les principals línies d’actuació del programa Ulls de Moçambic 2010-2013. També estan previstes trobades amb la directora del Servei Nacional d’Oftalmologia, Yolanda Zambujo, així com amb responsables de la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane i dels centres sanitaris on es desenvolupen les activitats, l’Hospital Central de Maputo i l’Hospital Provincial d’Inhambane. En l’últim d’ells duran a terme una visita al taller d’òptica posat en marxa per la Fundació l’any 2008.

Rafael Ribó i Núria Ramon també es reuniran amb membres d’altres organitzacions sense ànim de lucre per plantejar propostes de col·laboració en la lluita contra la ceguesa evitable i amb representants sobre el terreny d’institucions que donen suport al programa moçambiquès, com ara l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Així mateix, es preveuen contactes amb l’Ambaixada espanyola a Moçambic.