La Fundació Ulls del Món ha organitzat aquest dimecres 28 de maig una xerrada i una projecció audiovisual al municipi de La Bisbal d’Empordà sobre el projecte de cooperació oftalmològica que desenvolupa als campaments de refugiats sahrauís, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població local sobre la situació que viuen les persones amb deficiències visuals en aquest territori.

L’acte, presentat sota el títol “Obrint els ulls al Sàhara. Lluitant contra la ceguesa evitable als campaments sahrauís”, s’ha celebrat al Teatre Mundial (Passeig Marimon Asprer, 10) i ha anat a càrrec de la coordinadora del programa Ulls del Sàhara sobre el terreny, Ilaria Ravai. La xerrada ha comptat amb l’assistència de més de 30 persones, entre les quals hi havia voluntaris de la Fundació residents a comarques gironines, representants instiucionals, com és el cas de la regidora d’Educació, Núria Felip, i habitants del municipi.

El projecte sahrauí d’Ulls del Món compta amb el suport de l’Ajuntament de La Bisbal, que l’any 2007 va fer-hi una aportació econòmica a través de la Comissió de Solidaritat del municipi. Es tracta d’una entitat creada a mitjans de la dècada dels noranta amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives de cooperació relacionades amb els països més pobres. A banda del projecte d’Ulls del Món, ha col·laborat en activitats realitzades a Senegal i El Salvador. També ha organitzat actes de sensibilització a nivell local i actuacions puntuals en situacions d’emergència, com ara en motiu del tsunami que l’any 2004 va afectar el sud est asiàtic.