Grup de set persones amb ulleres Des de la Fundació es fa un seguiment de cadascuna de les activitats que es duen a terme als països on tenim projectes de cooperació en base a les línies d’actuació definides al nostre pla estratègic que fan especial èmfasi en fer més accessible la salut ocular, perquè cada cop menys persones tinguin discapacitats visuals, i potenciar la formació del personal local com a eina per millorar la qualitat de l’atenció oftalmològica.

Així, el passat mes d’octubre, a Mali, es van realitzar les accions següents :

 Recerca activa de cataractes i triquiasis entre la població de Koro i Bandiagara en la que es van examinar a un total de 634 persones i es van detectar 133 casos de cataractes, 1 de triquiasis i 5 amb pterigi.

Comissió mèdico-quirúrgica que va permetre operar a 40 persones de cataractes.

Activitats de formació juntament amb seguiment post-formació dels directors tècnics del centre de salut de referència de Koro, formacions en diplomatures d’assistència mèdica en oftalmologia i formació d’un tècnic de manteniment hospitalari.

Petites grans passes per aconseguir els objectius anuals del projecte d’Ulls de Mali, que podem fer realitat gràcies al finançament de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Obra Social ‘La Caixa’, Col·legi de Metges de Guipúscoa, Fundació Teresa Girbau i la Fundació Roviralta.