Díptic de la campanya Cuina per als teus ullsEl 13 de desembre de cada any, Barcelona posa el focus en la Fira de Santa Llúcia, un esdeveniment que atorga protagonisme als mercats tradicionals per donar entrada a les festes de Nadal. Tanmateix, l’esperit de Nadal emmascara el veritable significat del Dia de Santa Llúcia, que és la patrona dels cecs i dels mals de la vista. Coincidint amb aquesta data, Ulls del món muntarà un estand divulgatiu al Mercat de Sant Antoni per conscienciar les persones sobre la importància que té una dieta saludable per preservar una bona salut ocular.

Ulls del món, d’acord amb la seva lluita per combatre la ceguesa evitable, ha creat la iniciativa Cuina per als teus ulls, que s’emmarca dins la campanya Sant Antoni ho veu! Aquesta està formada per un conjunt d’accions d’educació transformadora i per a la justícia global realitzades al barri de Sant Antoni, on està situada la seu de la Fundació, per donar a conèixer les desigualtats que existeixen arreu del món en l’accés a la salut ocular i implicar els veïns i les veïnes del barri en la lluita per exigir la preservació dels drets de totes les persones, especialment el dret a la salut.

Cuina per als teus ulls consisteix en un procés de divulgació informativa sobre l’efecte positiu que té una alimentació adequada sobre la salut en general i sobre la salut ocular en particular. Se sap que una dieta inadequada és un factor de risc modificable que pot promoure el desenvolupament de patologies de la visió. En canvi, una dieta que asseguri el consum idoni d’aliments rics en nutrients podria protegir contra processos oxidatius associats a l’edat, reduint l’aparició o l’empitjorament de les malalties oculars.

Ulls del món repartirà díptics i pòsters amb informació senzilla i aclaridora sobre diferents aliments i el seu vincle amb la salut ocular. A més a més, Ulls del món té previst posar a disposició de les persones interessades alguns dels aliments.

La campanya també va encaminada a denunciar la situació de pobresa i vulnerabilitat que viuen les poblacions dels països amb pocs recursos. Allà, no es garanteix als ciutadans i les ciutadanes el consum dels aliments rics en nutrients, que són fonamentals per a la seva salut ocular i per evitar malalties. La ceguesa és, en aquests territoris, causa i conseqüència de la pobresa.

La Fundació Ulls del món podrà dur a terme aquest esdeveniment gràcies a la col·laboració del Mercat de Sant Antoni i el suport de la marca especialitzada en fruits secs, Corbera.