personetes

L’artista Olga Martínez ha donat nou escultures al Fons d’Art Solidari, Visions, de la fundació. L’Olga amb la sèrie Personetes, formada per nou escultures de pasta refractària xamotada i cuita a 1300º , pretén sensibilitzar a  les persones del nostre entorn sobre les deficiències visuals.

Ella mateixa reflexiona sobre la forma de les escultures “potser us semblarà que els meves formes són poc definides i que no tenen detalls però aquest és el món de les persones que tenen greus problemes de visió” ja que l’artista pateix una severa discapacitat visual.

La donació de la sèrie personetes amplia el Fons d’Art Solidari de la Fundació que compta ja amb més de 60 obres de 50 artistes  de reconegut prestigi internacional, com Alfaro, Barceló, Tàpies o Plensa, així de joves talents i altres artistes catalans i de tot l’Estat espanyol que s’han sumat a la iniciativa i han aportat també el seu gra de sorra al projecte Visions.

Els imports íntegres de les donacions aconseguides per a cadascuna d’aquestes peces es destinen a la implementació de les activitats de revisió i intervenció quirúrgica de pacients, la formació del personal local, la sensibilització en hàbits bàsics de salut ocular, la prevenció de les principals patologies visuals i la dotació de materials i equipaments per a la pràctica mèdica, incloses en els diferents projectes que Ulls del món té en marxa.