Un oftalmòleg revisa els ulls a un pacient a Mali El passat mes d’agost, Ulls del món va organitzar una nova comissió mèdico-quirúrgica oftalmològica en la qual 502 persones de la ciutat de Ténenkou, a la regió de Mopti, van rebre atenció ocular i cirurgia de cataractes gratuïta.

Un gran assoliment si tenim en compte que la Fundació va ser l’única organització solidària que va actuar amb un programa de salut ocular primària en aquesta zona, que no comptava amb un sistema de salut oftalmològic ni cap tipus d’ajuda humanitària des de feia molts anys.

L’equip mèdic estava integrat per professionals locals de la regió: el doctor Ibrahim Bamanta, cirurgià oftalmològic; M. Boubou Diallo, assistent mèdic de l’Hospital Sominé dol de Mopti; M. Emmanuel Koné, assistent mèdic del centre de salut de referència de Bankass; M. Seydou Diakité, infermer; MoustaphaSamassekou, administrador de l’Acció Social SLDSES, i Hamadoun Sow, infermera en pràctiques.

A més, la Fundació també va dur a terme una enquesta de satisfacció entre els pacients operats.

Dels resultats de l’enquesta podem concloure que el 98,8% de persones ateses en aquesta comissió van quedar satisfetes amb el tracte del personal tècnic, l’equip mèdic i els serveis mèdics rebuts i un 72,3% va manifestar satisfacció de l’estat i la ubicació dels locals.

Un aspecte a millorar, segons aquesta enquesta, és la necessitat de comptar amb més medicaments i fungibles per poder garantir que, després de les intervencions, tots els pacients comptin amb la suficient medicació gratuïta per dur a terme el tractament postoperatori.

Les accions solidàries que es duen a terme dins del projecte Ulls de Mali són finançades per l‘Obra Social “la Caixa” i el Col·legi de Metges de Guipúscoa.