Gràcies als esforços dels equips d’Ulls del món que treballen a Mali, tot i les moltes dificultats que hi troben per la situació política i de conflicte bèlic permanent de la zona, la Fundació pot continuar promovent comissions quirúrgiques per operar a centenars de pacients cecs que recuperen la visió. Com el Guindo i la Kelly, que van poder dir adéu a la foscor.

 

Guindo Salifou i la tornada a l’Alcorà

En Guindo té 63 anys i viu a la comunitat de Kourounde. Fa 2 anys va començar a perdre la visió perquè patia cataractes als dos ulls i des de principis d’aquest any que era incapaç de valdre’s per sí mateix. Va haver d’abandonar l’estudi de l’Alcorà perquè no podia llegir i necessitava l’ajut d’una persona per atendre les seves necessitats.

Quan va conèixer el projecte Ulls del món, va demanar al fill del seu mestre alcorànic, en Cheick Seydou Alpha, que l’acompanyés a la Fundació per saber si el podrien ajudar. Ulls de Mali se’n va fer càrrec immediatament, el van operar i gràcies a la intervenció, en Guindo ja torna a veure-hi.

Les seves paraules d’agraïment ho diuen tot: “Vaig entrar a les tenebres, i ara sóc aquí gràcies a l’ajuda de Déu i a la caritat d’Ulls del món, caminant de nou tot sol amb la capacitat de llegir el meu Alcorà. No trobo paraules per donar-vos les gràcies.”

 

Kelly Coumba i el seu “miracle”

La Kelly té 55 anys, viu a Tenenkou i ven espècies al mercat. Ja fa dos anys que no hi veia amb l’ull dret i des de l’any passat va perdre totalment la visió dels dos ulls per culpa d’unes cataractes. La seva filla havia de ser seu costat en tot moment per guiar-la.

Durant la darrera campanya de detecció i tractament de tracoma, l’equip d’Ulls del món va visitar-la i el Dr. Traore Negueta la va animar a operar-se, assegurant-li que recuperaria la visió. I així va ser.

Ara la Kelly ja hi  veu perfectament, ha pogut reprendre les seves activitats diàries de manera autònoma i refer la seva vida. Per això no deixa de repetir “És un miracle!”.