Un metge formant a un grup de persones en noves tècniques oftalmològiques El passat 13 de setembre, 25 estudiants de l’IOTA i 5 oftalmòlegs pediàtrics de Mali van assistir a la formació a distància ‘L’obstrucció llagrimal congènita en la infància’. Una de les participants era una cara ben coneguda per nosaltres:  la Dra. Fatoumata que fa uns mesos va ser a Barcelona per un curs de subespecialització en l’àmbit d’oftalmologia pediàtrica organitzat per la Fundació. Una formació especialment útil en un país, que segons ens va explicar en la entrevista que li vem fer quan va ser a Barcelona, el 50% de la població té com a molt 15 anys.

La ponència impartida per videoconferència pel Dr. Joan Prat Bartomeu, cap d’oftalmologia pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, va tractar el llagrimeig en els infants, els aspectes epidemiològics, els diagnòstics i els tractaments i els nous avenços tecnològics amb làser, una tècnica desconeguda pels assistents.

Aquesta formació a distància és una de les activitats de capacitació previstes en el programa Ulls de Mali 2017, un programa finançat per l’Obra Social “la Caixa” i el Col·legi de Metges de Gipuzkoa.