Dr. AssanDesprés d’un any sense comptar amb el suport d’un especialista local, el 28 de març el Dr. Assan es va incorporar per fi al Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Provincial d’Inhambane, participant en el programa Ulls de Moçambic.

El Dr. Assan va finalitzar recentment la seva formació a Kenya i va acabar la seva residència a Maputo a principis d’any. Per l’Eric Lavis, coordinador del projecte Ulls de Moçambic “la seva arribada representa un gran avenç per al programa de salut ocular de la província d’Inhambane, ja que es podran reiniciar les activitats de descentralització de cirurgia de cataractes’ gràcies a les consultes d’oftalmologia que el doctor atendrà als districtes de Vilankulo, Massinga, Chicucos, Inhambane i, probablement, també a la ciutat de Zavala.

Per realitzar aquestes consultes i les intervencions de cataractes, el Dr. Assan afrontarà el repte de gestionar la disponibilitat d’un material i equip oftalmològic sovint escàs i de combatre la necessitat d’augmentar els recursos humans en el sector de la salut ocular.

Aquest nomenament marca, a més, un nou pas per a la concreció del memoràndum d’entesa que la Fundació ha signat amb el MISAU (Ministerio da Saude) i DPS-I (Direcçao Provincial da Saude de Inhambane) i que té com a objectiu millorar l’atenció ocular de la població d’Inhambane. I, molt especialment, incrementar el nombre de professionals vinculats amb el Servei d’Oftalmologia de la província els pròxims 3 anys.

Amb aquesta incorporació, Ulls del món avança en el camí per acostar la salut ocular a la població més vulnerable de Moçambic.

Benvingut, Dr. Assan!