Persones ateses per ulls del món a Bolívia L’IEC (Informació, Educació i Comunicació) és una de les activitats de terreny relacionades amb la salut ocular que Ulls del món inclou en els seus programes. Es tracta d’una acció que la Fundació desenvolupa tot l’any de manera permanent i que ens facilita arribar a la població més vulnerable, com ara la població infantil.

Per ajudar a educar als més petits sobre la higiene ocular bàsica s’utilitzen eines de sensibilització visuals molt senzilles que, a més, faciliten la comprensió i l’assimilació dels conceptes.

Així per exemple, a Bolívia s’han creat uns personatges de còmic, la SuperNayra i l’Ojitrón, que visiten fires i escoles per ensenyar als nens i nenes com tenir cura dels seus ulls. Aquests personatges s‘han fet coneguts i familiars gràcies a la seva presència en pòsters, estoigs, quaderns, i fins i tot en materials d’estudi com ara la taula periòdica o la de multiplicar. Una forma d’interioritzar els conceptes sense esforç que resulta molt efectiva per reforçar l’objectiu de la prevenció i acostar la cura de la salut ocular a la població amb menys recursos i més necessitats.