Una de les tasques més destacades d’Ulls del món a Mali és la prevenció de possibles patologies oculars en la població infantil. Periòdicament es realitzen campanyes d’avaluació de l’agudesa visual i detecció d’errors refractius a les escoles de la regió de Mopti. Tot i que durant els darrers mesos no ha estat fàcil. A la situació de conflicte bèl·lic permanent de la zona, i els seus conseqüents problemes de seguretat, se li va sumar una intensa vaga de mestres que va durar 100 dies.

Pel maig i la primera quinzena de juny Ulls del món havia programat visites a 10 escoles, però finalment només es va poder accedir a 7 i, en alguns casos, havent de treballar en condicions complicades: per exemple, tenint cura de l’alumnat fora de les aules. Lamentablement aquests fets van provocar que dels 5.582 nens i nenes de la zona, només poguessin beneficiar-se de la revisió un 33%.

Concretament, l’assistent tècnic oftalmològic de Bandiagara i l’optometrista de l’Hospital Sominé Dolo a Mopti van atendre 987 nens i 900 nenes, detectant errors refractius com miopia, hipermetropia o estigmatisme en 72 (18 nens i 54 nenes).

Durant el mateix període, Ulls del món també va realitzar les següents activitats:

– CIRURGIES
Al Centre de Salut de Referència de Bandiagara es van practicar 13 intervencions, 8 d’elles a dones. I en el de Koro es van operar a 6 homes i 9 dones.

– DONACIÓ
El Centre de Salut de Bankass va rebre una donació de medicaments i material mèdic per poder operar a 125 pacients de cataractes.

– SUPORT LOGÍSTIC
A Douentza i a Mopti Ulls del món va col·laborar amb l’ONG Alfarouk en les intervencions quirúrgiques a més de 300 persones.

El projecte Ulls de Mali compta amb el suport de Kutxa Fundazioa juntament amb l’associació DAD i la Diputació de Bizkaia.